Kermainen herkkusienikeitto ja paahdettua leivänmurua


Rapea leivänmuru antaa kermaiselle herkkusienelle rakennetta ja nostaa sen uudelle tasolle. Keittoon sopivat hyvin myös muut sienet, esimerkiksi Champin ruskeat herkkusienet tai portobello. Tarjoile sienikeitto paahdettujen leivänmurujen kera.

Kermainen herkkusienikeitto ja paahdettua leivänmurua
1
45 min
400 g Champ valkoisia herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 purjo (ainoastaan vaalea osa)
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
2 rkl voita, laktoositonta
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä
7 dl kuohukermaa, laktoositon
suolaa, mustapippuria
Paahdettu leivänmuru
2 dl kuivunutta vaaleaa leipää tai pankojauhoja
½ rkl rypsiöljyä
4 Vihreäkeijun timjamin oksaa
suolaa

Viipaloi herkkusienet ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Pilko joukkoon sipuli, purjo sekä valkosipuli ja jatka kuullottamista. Kaada valkoviini sienten joukkoon ja keitä niin kauan kunnes viini on haihtunut kokonaan. Lisää voi sekä vehnäjauhot ja anna jauhojen kypsyä hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä kasaan. Kaada joukkoon kuohukerma, keitä hetki kasaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Aja kuivahtanut vaalea leipä monitoimikoneella tai pilko veitsellä pieneksi muruksi. Paahda öljyssä pannulla rapeaksi hienonnetun timjamin kanssa ja mausta suolalla. Koristele sienikeitto maustetulla ja paahdetulla leivänmurulla.

0