Kermainen herkkusienikeitto ja paahdettua leivänmurua

Rapea leivänmuru antaa kermaiselle herkkusienikeitolle rakennetta ja nostaa sen uudelle tasolle. Keittoon sopivat hyvin myös muut sienet, esimerkiksi Champin ruskeat herkkusienet tai portobello. Tarjoile sienikeitto paahdettujen leivänmurujen kera.

Kermainen herkkusienikeitto ja paahdettua leivänmurua
1
45 min

Ainekset

400 g
Champ valkoisia tai ruskeita herkkusieniä
1 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1
purjo (ainoastaan vaalea osa)
2
valkosipulinkynttä
1 dl
valkoviiniä
2 rkl
voita, laktoositonta
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
kasvislientä
7 dl
kuohukermaa, laktoositon
suolaa, mustapippuria
Paahdettu leivänmuru
2 dl
kuivunutta vaaleaa leipää tai pankojauhoja
½ rkl
rypsiöljyä
4
Vihreäkeijun timjamin oksaa
suolaa

Ohje

Viipaloi herkkusienet ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Pilko joukkoon sipuli, purjo sekä valkosipuli ja jatka kuullottamista. Kaada valkoviini sienten joukkoon ja keitä niin kauan kunnes viini on haihtunut kokonaan. Lisää voi sekä vehnäjauhot ja anna jauhojen kypsyä hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä kasaan. Kaada joukkoon kuohukerma, keitä hetki kasaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Aja kuivahtanut vaalea leipä monitoimikoneella tai pilko veitsellä pieneksi muruksi. Paahda öljyssä pannulla rapeaksi hienonnetun timjamin kanssa ja mausta suolalla. Koristele sienikeitto maustetulla ja paahdetulla leivänmurulla.

Reseptin tuotteet