Kauraiset välipalakeksit
10
30 min
Ainekset
2,5 dl
kaurahiutaleita
1 dl
Rantasen talkkunajauhoja / Makukaura puolukka
½ tl
kanelia
¼ tl
aitoa vaniljaa
ripaus suolaa myllystä
1 dl
rusinoita
½ dl
pähkinöitä (esim. cashewpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä)
4 rkl
sokeroimatonta maapähkinävoita
½ dl
tummaa siirappia
½ dl
rypsiöljyä
Ohje
Sekoita kuivat ainekset. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi leikkuulaudalla veitsellä. Lisää rusinat ja pähkinät. Lisää maapähkinävoi, tumma siirappi sekä öljy. Sekoita tasaiseksi. Jos maapähkinävoi on ollut jääkaapissa, notkista sitä hieman lämmittämällä mikroaaltouunissa ennen seokseen lisäämistä. Annostele nokareiksi leivinpaperin päälle (n. 10 kpl) ja muotoile haluamaasi muotoon. Paista 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ja nosta vasta sitten pois leivinpaperilta.