Kauragranola salaatille


Inkiväärillä maustettu rapea kauragranola on herkullinen lisä salaattiin. Paahdetun viljan maku täydentää granolan. Rantasen talkkunajauho toimii hyvänä kuitulisänä siemenistä valmistettavaan terveelliseen granolaan.

Kauragranola salaatille
4
45 min
1 kananmunan valkuainen
2 rkl öljyä
1 tl hunajaa
2 rkl Rantasen talkkunajauho
1 dl kaurahiutaleita
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
ripaus suolaa
mustapippurirouhetta
jauhettua inkivääriä

Vatkaa valkuaisen rakenne kevyesti rikki ja lisää joukkoon öljy ja hunaja. Lisää joukkoon talkkunajauho, kaurahiutaleet ja siemenet. Sekoita. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja jauhetulla inkiväärillä. Kaada kauragranola uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä. Paista 160 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera, joka sisältää jää- tai friseesalaattia, viinisuolaheinää ja rucolaa.