Katajanmarjasilli-cocktailpalat


Saaristolaisleivälle kootut katajanmarjasilli-cocktailpalat ovat näyttävää tarjottavaa juhlissa esimerkiksi kuohuviinin kanssa tai osana juhlapöytää. Cocktailpalat sopivat hyvin esimerkiksi juhannuksen kalapöytään.

Katajanmarjasilli-cocktailpalat
20
3 h
1 pkt Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä jauhoseos
Täyte
1 prk (235 g) Auran Katajanmarjasilliä
50 g keitettyjä varhaisperunoita
1 rkl kapriksia
1 dl smetanaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
6 keitettyä kananmunaa
syötäviä orvokkeja koristeluun

Valmista saaristolaisleipä sekoittamalla kuivahiiva jauhoseokseen. Lisää kuiva-aineisiin kädenlämpöiseksi lämmitetty neste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Valuta ja hienonna Katajanmarjasilli, kuutioi keitetyt varhaisperunat ja sekoita keskenään. Lisää kapris, smetana, sitruunamehu ja rosmariini. Siivuta jäähtynyt leipä noin ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja halkaise siivut kahtia. Voit myös käyttää pientä rengasmuottia leipien muotoiluun. Siivuta keitetyt kananmunat ja poista keltuaiset. Kokoa cocktailpalat asettelemalla valkuaisrenkaat leipien päälle ja lisää täyte kananmunarenkaiden sisään. Koristele cocktailpalat esimerkiksi syötävillä orvokeilla.