Kasvisvoileipäkakku

Yhteistyö :   Tämän herkullisen juhlapöydän voileipäkakun reseptin on kehittänyt Makeaa -leivontablogin Liisa Westerberg. 
Kasvisvoileipäkakku
14
yli 60 min

Ainekset

Pohja
1 pkt
Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä -jauhoseosta
(tai ½ pss
Tuoppi 1 kg Saaristolaisleipäjauhoseos + pss kuivahiivaa)
Feta-hummustäyte
200 g
fetajuustoa
150 g
punajuurihummusta
Herne-pestotäyte
200 g
kotimaisia pakasteherneitä
200 g
maustamatonta- tai yrttituorejuustoa
2 rkl
pestoa
Kostutus
3 dl
kasvislientä
Koristeluun
silmusalaattia
kasviksia

Ohje

Valmista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

Leikkaa leivästä ohuelti rapea pinta pois. Jaa leipä kolmeksi levyksi. Aseta ensimmäinen levy takaisin leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja kostuta hyvin.

Murusta feta kulhoon. Lisää hummus ja muussaa haarukalla tasaiseksi tahnaksi.

Sulata herneet ja soseuta ne sauvasekoittimella hienoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pesto. Maista ja lisää tarvittaessa pestoa. 

Levitä feta-hummustäyte ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle toinen pohja, kostuta hyvin ja levitä päälle herne-pestotäyte. Aseta viimeinen pohja kanneksi, kostuta ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua.

Lisämakua ja maltaisuutta saat leipään leipomalla sen veden sijasta Tuoppi kotikaljaan.

 

Katso myös Lohivoileipäkakun resepti.