Kasvishernekeitto (ammattilaiset)

Kasvishernekeitto on täyttävä ja herkullinen klassikko, joka syntyy liotetuista herneistä helposti. Kattila porisemaan hiljaisella tulella ja voit keskittyä muihin töihin. Kymppi Luomu Kuivatut Herneet toimivat pohjana, jota voit tuunata haluamillasi kasviksilla tai kasvisproteiineilla.

vegaani, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, kananmunaton, sitrushedelmätön, pähkinätön, kalaton

Kasvishernekeitto (ammattilaiset)
10
2h + 12h liotusta

Ainekset

1 kg
Kymppi 15kg Luomu Kuivattu Herne
200 g
sipulia
30 g
valkosipulia
5 l
vettä tai kasvislientä
4
laakerinlehteä
4 rkl
sinappia
4 tl
meiramia
4 tl
kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria

Ohje

Huuhtele herneet ja laita sen jälkeen likoamaan veteen yön yli. Huuhtele herneet vielä kerran seuraavana päivänä. Hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuulota. Lisää herneet ja 5l vettä tai kasvislientä sekä laakerinlehdet, sinappi, meirami ja timjami. Keitä kunnes herneet ovat pehmenneet ja lisää nestettä, jos keitto näyttää liian paksulta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile esimerkiksi paistetun härkiksen tai nyhtökauran kanssa.

Kokeile myös näitä