Kasvisgratiini pestolla


Värikäs kasvisgratiini on helppo arkiruoka ja kasviksia voit vaihdella saatavuuden mukaan. Tarjoa kasvisgratiinin kastikkeena basilikapestoa.

Kasvisgratiini pestolla
4
45
800 g tomaattia (keltaisia)
500 g kesäkurpitsaa
500 g parsakaalia
2 dl kermaa
50 g raastettua kovaa juustoa
2 kpl valkosipulinkynttä
2 oksaa Vihreäkeiju timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
BASILIKAPESTO
3,5 dl Vihreäkeiju basilikaa
1/2 dl raastettua kovaa juustoa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 valkosipulinkynsi
PINNALLE
1 dl pestoa
paahdettuja pinjansiemeniä

Huuhtele kasvikset, siivuta tomaatit ja kesäkurpitsa. Irrota parsakaalin nuput. Lado kasvikset sektoreittain uunivuokaan. Sekoita kerma ja raastettu kova juusto keskenään. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, timjami ja mausteet kermaseokseen. Kaada gratiinikastike uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa n. 30 minuuttia.

Valmista pesto. Laita yrtit varsineen sekoituskulhoon. Raasta joukkoon kova juusto. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Lisää loput aineet joukkoon ja soseuta ainekset keskenään sauva- tai tehosekoittimella.

Lisää paiston jälkeen kasvisgratiinin pinnalle pestoa ja kuumalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä.