Kasvisbowl yrttikastikkeella


Vegaaninen kasvisbowl sisältää kulhollisen terveellisiä raaka-aineita. Yrttikastikkeella maustettu kasvisbowl sopii hyvin esimerkiksi lounasevääksi.

 

Kasvisbowl yrttikastikkeella
4
45 min
Yrttikastike
2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 ruukku Vihreäkeiju persiljaa
1/2 ruukku Vihreäkeiju oreganoa
1/2 vihreä chili kuutioituna
1/2 punainen chili kuutioituna
1 pieni punasipuli kuutioituna
3 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
Paahdetut kirsikkatomaatit
250 g kirsikkatomaatteja
2 kpl punasipulia
2 rkl yrttikastiketta
Paahdetut kikherneet
1 tlk kikherneitä
2 rkl juustokuminaa
2 rkl yrttikastiketta
1 tl suolaa
Lisäksi
200 g kvinoaa
1 dl yrttikastiketta
1/2 puntti kevätsipulia
2 kpl avokadoa
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl kurkkua

Valmista yrttikastike laittamalla öljy, persilja ja oregano tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi noin 5 minuuttia. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Säilö yrttikastike kannelliseen lasipurkkiin.

Puolita kirsikkatomaatit ja siivuta punasipuli. Lisää yrttipesto pinnalle ja laita kasvikset uunivuokaan. Mausta myös kikherneet yrttikastikkeella, juustokuminalla ja suolalla ja laita uunivuokaan tai pellille. Paahda kasviksia ja kikherneitä 200 asteessa 20 minuuttia.

Keitä kvinoa kasvisliemessä kypsäksi ja lisää joukkoon yrttikastike ja hienonnettua kevätsipulia. Kokoa kasvisbowl kvinoasta, paahdetuista tomaateista, sipuleista ja kikherneistä. Siivuta avokado ja pirskottele niihin sitruunamehua. Siivuta kurkku ja lisää joukkoon. Lisää kasvisbowlien pinnalle yrttikastiketta.