Kasvisbowl yrttikastikkeella

Vegaaninen kasvisbowl sisältää kulhollisen terveellisiä raaka-aineita. Yrttikastikkeella maustettu kasvisbowl sopii hyvin esimerkiksi lounasevääksi.

 

Kasvisbowl yrttikastikkeella
4
45 min

Ainekset

Yrttikastike
2 dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
1/2 ruukku
Vihreäkeiju oreganoa
1/2
vihreä chili kuutioituna
1/2
punainen chili kuutioituna
1
pieni punasipuli kuutioituna
3 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
suolaa
Paahdetut kirsikkatomaatit
250 g
kirsikkatomaatteja
2 kpl
punasipulia
2 rkl
yrttikastiketta
Paahdetut kikherneet
1 tlk
kikherneitä
2 rkl
juustokuminaa
2 rkl
yrttikastiketta
1 tl
suolaa
Lisäksi
200 g
kvinoaa
1 dl
yrttikastiketta
1/2 puntti
kevätsipulia
2 kpl
avokadoa
1 kpl
sitruunan mehu
1 kpl
kurkkua

Ohje

Valmista yrttikastike laittamalla öljy, persilja ja oregano tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi noin 5 minuuttia. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Säilö yrttikastike kannelliseen lasipurkkiin.

Puolita kirsikkatomaatit ja siivuta punasipuli. Lisää yrttipesto pinnalle ja laita kasvikset uunivuokaan. Mausta myös kikherneet yrttikastikkeella, juustokuminalla ja suolalla ja laita uunivuokaan tai pellille. Paahda kasviksia ja kikherneitä 200 asteessa 20 minuuttia.

Keitä kvinoa kasvisliemessä kypsäksi ja lisää joukkoon yrttikastike ja hienonnettua kevätsipulia. Kokoa kasvisbowl kvinoasta, paahdetuista tomaateista, sipuleista ja kikherneistä. Siivuta avokado ja pirskottele niihin sitruunamehua. Siivuta kurkku ja lisää joukkoon. Lisää kasvisbowlien pinnalle yrttikastiketta.

Reseptin tuotteet