Karjalanpaisti


Suomalainen perinneruoka karjalanpaisti valmistuu käytännössä itsekseen uunissa. Champin herkkusienten maku tiivistyy pitkässä haudutuksessa. Tarjoile karjalanpaisti reilussa suolavedessä keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja maustekurkun kanssa. 

Karjalanpaisti
2
2,5 h
200 g Champ herkkusieniä
600 g karjalanpaistilihaa
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 rkl kokonaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä
Tarjoiluun:
keitettyä perunaa
puolukkahilloa
maustekurkkua

Puolita herkkusienet ja aseta pataan lihan, pilkotun porkkanan, hienonnetun valkosipulin, suolan, maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa. Kaada päälle vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kypsennä karjalanpaistia uunissa 200 asteessa tunti ilman kantta. Pudota lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä 1,5 tuntia. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella. Tarjoile karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja maustekurkun kanssa.