Karjalanpaisti #champblend

Suomalainen perinneruoka karjalanpaisti valmistuu käytännössä itsekseen uunissa. Champin herkkusienten maku tiivistyy pitkässä haudutuksessa. Tarjoile karjalanpaisti reilussa suolavedessä keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja maustekurkun kanssa. 

Karjalanpaisti #champblend
2
2,5 h

Ainekset

200 g
Champ herkkusieniä
600 g
karjalanpaistilihaa
2
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
2 tl
suolaa
1 rkl
kokonaisia maustepippureita
2
laakerinlehteä
Tarjoiluun:
keitettyä perunaa
puolukkahilloa
maustekurkkua

Ohje

Puolita herkkusienet ja aseta pataan lihan, pilkotun porkkanan, hienonnetun valkosipulin, suolan, maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa. Kaada päälle vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kypsennä karjalanpaistia uunissa 200 asteessa tunti ilman kantta. Pudota lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä 1,5 tuntia. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella. Tarjoile karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja maustekurkun kanssa. 

#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.

Kokeile myös näitä