Karitsan paahtopaisti, pinaattiherkkusienisalaatti ja yrttipesto
Helppo pinaattiherkkusienisalaatti toimii kevyenä lisukkeena karitsan paahtopaistille. Perinteisen peston voi tehdä myös mintusta, joka sopii erinomaisesti karitsan kanssa.

2
30 min
Ainekset
2 kpl
karitsan paahtopaisteja
suolaa
pippuria
Salaatti
4 isoa
Champ-herkkusientä
1 pss
pinaattia
½
punasipuli
25 g
pekaanipähkinöitä
Pesto
½ dl
Vihreäkeiju ruohosipulia
1 dl
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
2 dl
Vihreäkeiju mintunlehtiä
½ dl
raastettua kovaa kotimaista juustoa, esim. vuohen GR
2 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl
oliiviöljyä
½
valkosipulinkynsi
Ohje
Ruskista karitsan paahtopaistit pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 52 asteiseksi. Anna levätä 5-10 min folion sisällä. Ruskista herkkusieniviipaleet pannulla. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella. Nostele lautaselle pinaatti, paistetut herkkusienet, ohueksi siivutettu punasipuli ja pekaanipähkinöitä. Viipaloi paahtopaistit ja viimeistele annos pestolla.