Kanapata


Tämä lämmin kanapata lohduttaa kylminä iltoina. Champin herkkusienillä korvaat osan lihasta ja tuot lisää makua ja rakennetta pataan. 

Kanapata
6
1 h
600 g kanankoipia
200 g Champ herkkusieniä
100 g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 litra kanalientä
400 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 laakerinlehti
500 g kiinteää perunaa
2 porkkanaa
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria

Kypsennä kanankoivet uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pilko sienet neljään osaan ja pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli pieneksi. Paista pekonia kattilassa niin kauan kunnes siitä irtoaa rasva. Lisää sienet sekä sipulit kattilaan ja kuullota hetki. Lisää kanaliemi, tomaatit sekä laakerinlehti kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Revi kypsästä kanasta liha irti luista ja lisää pilkottujen perunoiden sekä porkkanoiden kanssa pataan. Keitä vihannekset kypsäksi ja lisää hienonnetut yrtit. Mausta kanapata suolalla ja pippurilla.