Kanapata #champblend
Tämä lämmin kanapata lohduttaa kylminä iltoina. Champin herkkusienillä korvaat osan lihasta ja tuot lisää makua ja rakennetta pataan.

6
1 h
Ainekset
600 g
kanankoipia
200 g
Champ herkkusieniä
100 g
pekonia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 litra
kanalientä
400 g
kuorittuja säilyketomaatteja
1
laakerinlehti
500 g
kiinteää perunaa
2
porkkanaa
1 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl
timjamia hienonnettuna
1 tl
suolaa
mustapippuria
Ohje
Kypsennä kanankoivet uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pilko sienet neljään osaan ja pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli pieneksi. Paista pekonia kattilassa niin kauan kunnes siitä irtoaa rasva. Lisää sienet sekä sipulit kattilaan ja kuullota hetki. Lisää kanaliemi, tomaatit sekä laakerinlehti kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Revi kypsästä kanasta liha irti luista ja lisää pilkottujen perunoiden sekä porkkanoiden kanssa pataan. Keitä vihannekset kypsäksi ja lisää hienonnetut yrtit. Mausta kanapata suolalla ja pippurilla.
#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.