Kaalikääryleet #champblend
Kaalikääryleet vaativat aikaa ja vaivaa, mutta ovat sen arvoisia. Jos haluat lisätä kaalikääryleisiin näyttävyyttä, kannattaa perinteisen keräkaalin sijaan kokeilla savoijinkaalia. Herkullinen ja täyteläinen täyte valmistuu jauheliha-riisimassasta, johon on lisätty herkkusientä.

6
2
Koverra kaalin kanta pois ja keitä kokonaisena kypsäksi suolalla maustetussa vedessä kattilassa. Keitä puuroriisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli sekä herkkusienet ja ruskista ne jauhelihan kanssa. Lisää seos ja kerma riisin joukkoon ja mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Irrota kaalinlehdet toisistaan ja leikkaa paksu kanta pois. Hienonna lehtien kantaosat jauheliha-riisiseokseen. Täytä kaalinlehdet seoksella, taittele kääryleiksi ja valele voi-siirappiseoksella. Paista kaalikääryleet uunissa 175 asteessa 1–1,5 h.
#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.
0