Kaalikääryleet


Kaalikääryleet vaativat aikaa ja vaivaa, mutta ovat sen arvoisia. Jos haluat lisätä kaalikääryleisiin näyttävyyttä, kannattaa perinteisen keräkaalin sijaan kokeilla savoijinkaalia. Herkullinen ja täyteläinen täyte valmistuu jauheliha-riisimassasta, johon on lisätty herkkusientä. 

Kaalikääryleet
6
2
1 savoijinkaali
½ dl puuroriisiä
1 sipuli
200 g Champ herkkusieniä
400 g nauta-sika jauhelihaa
1 rkl voita (laktoositon)
2 dl ruokakermaa (laktoositon)
½ rkl hienonnettua meiramia
1 tl suolaa
mustapippuria
Voiteluun: voita (laktoositon), tummaa siiirappia

Koverra kaalin kanta pois ja keitä kokonaisena kypsäksi suolalla maustetussa vedessä kattilassa. Keitä puuroriisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli sekä herkkusienet ja ruskista ne jauhelihan kanssa. Lisää seos ja kerma riisin joukkoon ja mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Irrota kaalinlehdet toisistaan ja leikkaa paksu kanta pois. Hienonna lehtien kantaosat jauheliha-riisiseokseen. Täytä kaalinlehdet seoksella, taittele kääryleiksi ja valele voi-siirappiseoksella. Paista kaalikääryleet uunissa 175 asteessa 11,5 h.