Juustoinen salaatti ja pestokastike
Leppäsavujuustolla ja cashewpähkinöillä ryyditetty salaatti maistuu milloin tahansa,
Valmista kastikkeeksi tuoreyrteistä maistuva pestokastike.

4
20 min
Ainekset
1 pussi
Vihreäkeiju jääsalaattia
1 ruukku
Vihreäkeiju viinisuolaheinää
1/2
purjoa
100 g
miniluumutomaatteja
200 g
leppäsavujuustoa
1 dl
paahdettuja cashew-pähkinöitä
1
omena
Pestokastike:
2 ruukkua
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
70 g
leppäsavujuustoa tai parmesaanijuustoa
50 g
cashew-pähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
1,5-2 dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
Ohje
Laita jääsalaattia ja viinisuolaheinää revittynä tarjoiluvadille. Halkaise purjo pituussuuntaan, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita tarjoiluvadille. Kuutioi leppäsavujuusto, paahda cashew-pähkinät kuumalla pannulla käännellen. Lisää juustokuutiot ja pähkinät salaatin joukkoon. Kuori ja viipaloi omena. Jätä omena sivuun.
Pestokastike
Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashew-pähkinät, kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Sekoita omenan palat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi. Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.