Juustoinen salaatti ja pestokastike

Leppäsavujuustolla ja cashewpähkinöillä ryyditetty salaatti maistuu milloin tahansa,
Valmista kastikkeeksi tuoreyrteistä maistuva pestokastike.

Juustoinen salaatti ja pestokastike
4
20 min

Ainekset

1 pussi
Vihreäkeiju jääsalaattia
1 ruukku
Vihreäkeiju viinisuolaheinää
1/2
purjoa
100 g
miniluumutomaatteja
200 g
leppäsavujuustoa
1 dl
paahdettuja cashew-pähkinöitä
1
omena
Pestokastike:
2 ruukkua
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
70 g
leppäsavujuustoa tai parmesaanijuustoa
50 g
cashew-pähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
1,5-2 dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Ohje

Laita jääsalaattia ja viinisuolaheinää revittynä tarjoiluvadille. Halkaise purjo pituussuuntaan, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita tarjoiluvadille. Kuutioi leppäsavujuusto, paahda cashew-pähkinät kuumalla pannulla käännellen. Lisää juustokuutiot ja pähkinät salaatin joukkoon. Kuori ja viipaloi omena. Jätä omena sivuun.

Pestokastike

Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashew-pähkinät, kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Sekoita omenan palat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi. Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.

Kokeile myös näitä