Juustoinen herkkusieni-perunapiirakka


Lisää piirakkapohjaan perunaa ja juustoa niin saat siihen uutta makua. Jos haluat sienistä rapeampia, paista niitä pannulla ennen kuin lisäät ne piirakkaan. Sienipiirakka sopii lounaaksi tai päivälliseksi vaikka salaatin kera tarjottuna. 

Juustoinen herkkusieni-perunapiirakka
8
1
3 jauhoista perunaa
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
200 g raastettua cheddaria
200 g Champ herkkusieniä
200 g lehtikaalia
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
muskottipähkinää
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
suolaa, mustapippuria

Kuori ja keitä perunat. Tee keitetyistä perunoista muusia ja lisää joukkoon vehnäjauhot, 50 g sulatettua voita ja puolet juustoraasteesta. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia 225asteisessa uunissa. Viipaloi sienet ja revi lehtikaali pienemmäksi. Hauduta revitty lehtikaali voissa pannulla suolan sekä hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa ja mausta muskottipähkinällä. Sekoita kananmunat sekä kuohukerma keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada muna-kermamassa esikypsennetyn piirakan päälle, levitä viipaloidut herkkusienet muna-kermamassan päälle ja lisää lopuksi vielä haudutettu lehtikaali herkkusienien päälle. Paista perunapiirakka uunin alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia. 

1+