”Hernetto” – risoton tapaan hernerouheesta valmistettu risotto
Kymppi hernerouhe on erinomainen vaihtoehto riisin korvaajaksi. Tämä risoton tapaan valmistettu hernetto on valmistettu vain hernerouhetta käyttäen. Se on helppo ja maukas lisäke, joka on loistava vaihtoehto riisille.

4
30 min
Ainekset
4 dl
Kymppi Hernerouhetta
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
½ dl
rypsiölyjä
2 rkl
valkoviinietikkaa
8 dl
kasvislientä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
100 g
parmesanraastetta
Ohje
Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota öljyssä kasarissa. Huuhdo hernerouhe kylmässä vedessä ja poista mahdolliset roskat. Lisää kuullotetun sipulin joukkoon hernerouhe ja kuullota hetki. Lisää valkoviinietikka ja kasvisliemi muutamassa erässä ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes herneton rakenne on puuromainen ja rouhe on napakan kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää joukkoon parmesanraaste.