Hernerouhe-kasvispyörykät pellavakuorrutuksella (ammattilaiset)
Kymppi hernerouhe on loistava ja nopeasti käyttövalmis kasvispyöryköiden ainesosa. Kympin rouhitut pellavansiemenet tuovat lisäkuitua kasvisruokaan ja rouheessa pyöritellyt kasvispyörykät paistuvat ihanan rapeiksi öljyssä pannulla.
maidoton, laktoositon, soijaton, pähkinätön, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä
Annoskoko: 220 g

20
1 h
Ainekset
0,500 kg
Kymppi Hernerouhetta
0,800 kg
porkkanaa
0,800 kg
palsternakkaa
0,800 kg
lanttua
0,200 kg
sipulia
0,100 kg
persiljaa
0,500 kg
kananmunaa
0,200 kg
korppujauhoja
0,100 kg
Kymppi Pellavarouhetta
0,020 kg
suolaa
0,020 kg
juustokuminaa
PINNALLE
0,100 kg
Kymppi Pellavarouhetta
0,200 l
rypsiöljyä paistamiseen
Ohje
Huuhdo hernerouhe kylmässä vedessä ja poista mahdolliset roskat. Keitä hernerouhetta noin 20–25 min. Hernerouhe sitoo vettä hyvin ja se turpoaa keiton aikana. Kuori juurekset ja pilko muutamaan osaan. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi ja lisää joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa hienonnettu sipuli. Kaada ylimääräinen neste pois kypsennetyistä kasviksista ja hernerouheesta.
Laita juurekset ja persilja tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää joukkoon hernerouhe ja loput pyöryköiden ainekset, sekoita. Jäähdytä massa huoneenlämpöiseksi, jotta kasvismassaa on helpompi käsitellä. Muotoile pyöryköiksi ja kieritä pyörykät pellavarouheessa. Paista kasvispyörykät rapeaksi rypsiöljyssä pannulla.