Hernelaatikko (ammattilaiset)


Maukas hernelaatikko on mainio lisä tuttujen laatikoiden joukkoon. Makeutensa ansiosta herne sopii erittäin hyvin laatikon pääraaka-aineeksi.

laktoositon, ei sisällä soijaa, ei sisällä sitrushedelmää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää

Hernelaatikko (ammattilaiset)
20
2,5 h + 12 h liotus
1,500 kg Kymppi Kuivattu Herne 15kg
8,200 l vesi
0,200 l puuroriisi
1,000 l laktoositon maito
0,200 l siirappi
0,010 kg merisuola
0,110 kg kananmuna
0,200 kg korppujauho
0,200 kg voi

Huuhtele herneet ja laita likoamaan veteen yön yli. Huuhtele herneet vielä kerran seuraavana päivänä. Keitä herneitä 10 litrassa vettä noin tunti, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta suurin osa vedestä pois ja aja herneet kutterissa tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Keitä puuroriisi lopun veden kanssa, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä hiljalleen, kunnes riisi on kypsää.

Sekoita hernemassa, kypsä riisi, siirappi, suola ja kananmuna keskenään tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun GN 1/1-vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja voinokareita.

Paista hernelaatikko uunissa +175-200°C noin tunti. Huomioithan uunikohtaiset lämpötilaerot.