Hernelaatikko (ammattilaiset)

Maukas hernelaatikko on mainio lisä tuttujen laatikoiden joukkoon. Makeutensa ansiosta herne sopii erittäin hyvin laatikon pääraaka-aineeksi.

laktoositon, ei sisällä soijaa, ei sisällä sitrushedelmää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää

Hernelaatikko (ammattilaiset)
20
2,5 h + 12 h liotus

Ainekset

1,500 kg
Kymppi Kuivattu Herne 15kg
8,200 l
vesi
0,200 l
puuroriisi
1,000 l
laktoositon maito
0,200 l
siirappi
0,010 kg
merisuola
0,110 kg
kananmuna
0,200 kg
korppujauho
0,200 kg
voi

Ohje

Huuhtele herneet ja laita likoamaan veteen yön yli. Huuhtele herneet vielä kerran seuraavana päivänä. Keitä herneitä 10 litrassa vettä noin tunti, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta suurin osa vedestä pois ja aja herneet kutterissa tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Keitä puuroriisi lopun veden kanssa, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä hiljalleen, kunnes riisi on kypsää.

Sekoita hernemassa, kypsä riisi, siirappi, suola ja kananmuna keskenään tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun GN 1/1-vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja voinokareita.

Paista hernelaatikko uunissa +175-200°C noin tunti. Huomioithan uunikohtaiset lämpötilaerot.

Kokeile myös näitä