Hernefalafelit (ammattilaiset)
Herneet ovat hyvin samantapaisia kuin kikherneet, joten ne sopivat yhtä hyvin falafelien valmistukseen. Tarjoile hernefalafelit tuoreiden raaka-aineiden sekä sitruunajogurtin ja punajuuripyreen kera.
vegaaninen, laktoositon, maidoton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä soijaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää

Ainekset
Ohje
Huuhtele molemmat herneet ja laita likoamaan veteen yön yli. Huuhtele herneet vielä kerran seuraavana päivänä. Keitä herneitä 10 litrassa vettä noin tunti kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta suurin osa vedestä pois ja aja herneet kutterissa tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Lisää kaikki loput raaka-aineet pankojauhoja ja öljyä lukuun ottamatta herneiden sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta litteitä palloja ja leivitä pankojauhoilla. Paista hernefalafelit runsaassa öljyssä pannulla ja kypsennä vielä uunissa 200°C noin 10 minuuttia.
Sulata punajuurisose jääkaapissa. Kypsennä sulanut sose kattilassa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää loput ainekset kattilaan, aja sauvasekoittimella pyreeksi ja jäähdytä. Sekoita sitruunajogurtin aineet keskenään. Tarjoile hernefalafelit keitetyn ohran, silmusalaatin, avokadon, granaattiomenansiementen ja paahdetun lehtikaalin sekä punajuuripyreen ja sitruunajogurtin kera.