Herne-jauhelihamureke (ammattilaiset)
Lihamureke on arkiruokien helppo ja herkullinen klassikko. Kymppi hernerouheella saat kätevästi puolitettua murekkeessa jauhelihan määrän ja lisättyä samalla ruokavalioon helposti terveellistä kasviproteiinia.
soijaton, pähkinätön, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä
Annoskoko: 220 g

20
1 h
Ainekset
0,500 kg
Kymppi Hernerouhetta
0,200 kg
sipulia
0,008 kg
valkosipulinkynsiä
0,100 l
rypsiöljyä
1,600 kg
jauhelihaa
0,700 kg
kananmunaa
0,400 l
creme fraichea
0,160 kg
vahvaa sinappia
0,020 kg
suolaa
0,020 kg
paprikajauhetta
0,020 kg
mustapippuria
0,020 kg
kuivattua timjamia
Ohje
Huuhdo hernerouhe kylmässä vedessä ja poista mahdolliset roskat. Keitä hernerouhetta noin 20–25 min. Hernerouhe sitoo vettä hyvin ja se turpoaa keiton aikana. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota öljyssä pannulla. Sekoita jauheliha ja hernerouhe yleiskoneen kulhossa, lisää joukkoon loput murekkeen aineet ja mausta. Muotoile pitkäksi murekkeeksi leivinpaperin päälle pellille. Paista lihamureke 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.