Herkullinen uuniomeletti -Venner
Omeletti on arjen täydellinen pelastus! Omeletin mukaan voit heittää vaikka mitä raaka-aineita mitä kaapistasi löytyy – täydellinen paikka piillottaa nahistuneet kasvikset.

4
1 h
Ainekset
8-10 kpl
kananmunia
2 kpl
sipulia
1/2
isosta kukkakaalista
1/2 rasia
Champ ruskeita herkkusieniä
1 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 rkl
oliiviöljyä
0,5 tl
suolaa
3 kpl
tomaatteja
1 kpl
lanttua (raaste)
Ohje
- Aseta uuni lämpiämään kohti 200 astetta.
- Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi, pyyhi sienet kevyesti puhtaaksi ja viipaloi ne. Paista pannulla oliiviöljyssä hetken ajan, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä, ja siirrä sivuun.
- Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja palasiksi. Öljyä kevyesti laakeahko uunivuoka, ja asettele kukkakaali sekä sienet sen pohjalle.
- Lämmitä 1 dl vettä pannulla (samalla, jolla paistoit sienet), niin että saat kasvisliemikuution sulamaan nesteeseen. Lisää mukaan myös muita mausteita, jos niitä käytät.
- Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa, lisää mukaan kasvisliemiseos ja sekoita hyvin. Kaada munaseos uunivuokaan kasvisten päälle, ja anna paistua uunissa n. 20–25 minuutin ajan, tai kunnes uunimunakas on hyytynyt.
- Kuutioi tomaatit, kuori lanttu ja tee raastetta.
- Koristele valmis munakas tomaattikuutioilla ja tarjoile lantturaasteen kanssa. Mausta suolalla tarvittaessa.