Herkullinen herkkusienipaistos -Venner

Herkullinen herkkusienipaistos -Venner
4
40 min

Ainekset

1 kpl
sipuli
3 kynttä
valkosipulia
4 rkl
oliiviöljyä
3/4
keräkaalia
200 g
Champ herkkusieniä
1/4 pss
kaurajauhista
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 prk
kidneypapuja
1/4 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
1 dl
hirssiä
3 dl
vettä

Ohje

  1. Aloita valmistamalla hirssi: huuhtele suurimot tiiviissä siivilässä, lisää kattilaan 1 dl hirssiä, 3 dl vettä ja hieman suolaa. Keitä n. 25 minuutin ajan.
  2. Leikkaa kaali neljään osaan ja leikkaa varovasti kanta irti. Leikkaa kaali ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Pyyhi sienet puhtaaksi ja viipaloi ne.
  4. Paista sienet ja sipuli kullanruskeaksi oliiviöljyssä suurella paistinpannulla noin 10 minuutin ajan. Sekoita aina välillä. Lisää kaurajauhis pannulle paistumaan sienien kanssa.
  5. Lisää kaali ja murenna liemikuutio pannulle. Lisää 2 rkl vettä ja tarvittaessa hieman öljyä. Jatka paistamista keskilämmöllä. Jos paistos tarttuu pannun pintaan, laske lämpötilaa hieman ja lisää tilkka vettä.
  6. Kun kaali alkaa pehmetä ja alkaa muuttua kullanruskeaksi, maista sitä ja lisää tarvittaessa mausteita kuten suolaa ja pippuria oman makusi mukaan. Huuhtele sitten pavut ja lisää ne pannulle, sekoita ja kypsennä, kunnes ne ovat lämmenneet.
  7. Kun hirssi on valmista, sekoita se paistokseen.
  8. Tarjoile tuoreen persiljan kanssa!

 

Lapset mukaan!
Tässä reseptissä lapset voivat auttaa sienien puhdistamisessa, sekä niiden pilkkomisessa. Lapset voivat myös huuhdella pavut, sekoittaa ruokaa kypsennyksen aikana sekä koristella annokset persiljasilpulla!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Kokeile myös näitä