Herkullinen herkkusieni-kvinoatto


Kvinoatto on risoton ravitsevampi kaveri! Mukavaa vaihtelua riisiruokiin, ja varmasti täyttävän herkullista. Suomalaiset Champ-sienet ovat herkullinen ja kuitupitoinen raaka-aine, mihin kannattaa todella tutustua ja ottaa osaksi arkiruokiaan!

Herkullinen herkkusieni-kvinoatto
4
1h
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
200 g Champ herkkusieniä
2 rkl neitsytoliiviöljyä
3 dl kvinoaa
1/2 pss cashewpähkinöitä
1/2 sitruuna
suolaa ja mustapippuria
  1. Kiehauta kattilassa vesi ja liemikuutiot.
  2. Pyyhi ja viipaloi sienet. Aloita paistamalla ne öljyssä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes sienet ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulit sekä porkkanat.
  3. Lisää pannulle öljyä, sipulit ja porkkanat. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä. Lisää se pannulle ja kuullota hetki.
  4. Lisää kasvislientä pannulle vähän kerrallaan. Hauduta keskilämmöllä välillä sekoittaen niin, että kasvisliemi imeytyy kvinoaan. Lisää uusi annos kasvislientä vasta, kun neste on imeytynyt kvinoaan. Tämä vie yhteensä noin 15–20 minuuttia mutta on hyvin vaivatonta!
  5. Kun neste on imeytynyt, sekoita mukaan sienet, pähkinät sekä sitruunan mehua. Tarjoile sitruunanviipaleiden kanssa.
  6. Tarkista kypsyys ja maku, lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Herkuttele!

LAPSET MUKAAN: Anna lasten putsata sienet, ja paloitella mikäli lapsi osaa käyttää veistä. Lapsi voi lisätä kasvisliemen pannulle ja sekoitella. Myös sienten, pähkinöiden ja sitruunan lisääminen onnistuu pieniltäkin lapsilta.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

0