Herkkusieni-sipulipiirakka


Ihana herkkusieni-sipulipiirakka hurmaa pehmeän ja täyteläisen makunsa ansiosta juhlapöydässä. Mitä parasta, piirakka valmistuu todella helposti ja siitä riittää monelle.

Herkkusieni-sipulipiirakka
10
45 min
500 g lehtitaikinaa
200 g Champ valkoinen herkkusieni
250 g Champ portobello
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
200 g tuorejuustoa
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 kananmuna
1/2 dl raastettua parmesaania
100 g ricottaa
2 rkl pestoa
nippu tuoretta lehtipersiljaa

Kuumenna uuni 200ºC asteeseen. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja suikaloi punasipuli. Paista sienet ja sipuli pannulla tilkassa oliiviöljyä, kunnes sipuli pehmenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tuorejuusto, ruohosipuli, kananmuna ja parmesaani keskenään.
Kaulitse taikina ja nosta se piirakkavuokaan, myös reunoille asti. Levitä tuorejuustoseos pohjalle ja lisää herkkusienitäyte päälle. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Nostele lusikalla pieniä ricotta kekoja piirakan päälle. Viimeistele pestolla ja tuoreella lehtipersiljalla.

Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa