Herkkusieni-rucolapizza


Aina on sopiva hetki nauttia ihanasta pizzasta! Tässä pizzassa maistuu upeat kesäkasvikset. Pohjan perinteinen tomaattikastike on korvattu lempeällä smetanalla, jolloin kasvisten aromi tulee hyvin esiin.

Herkkusieni-rucolapizza
2
1
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
2 dl smetanaa
200 g mozzarellajuustoa
2 valkosipulinkynttä
4 kpl Champ herkkusientä
1/2 kesäkurpitsa viipaleina
8-12 kpl kirsikkatomaatteja
2 rkl öljyä paistamiseen
rucolaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää oliiviöljy ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi levyiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita päälle smetanaa ja hienonnettua valkosipulia. Ripottele kerros mozzarellajuustoa. Viipaloi herkkusienet ja kesäkurpitsa ja puolita tomaatit. Kuumenna öljy pannulla ja paista herkkusieni- ja kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin. Levitä ne yhdessä tomaattien kanssa pizzapohjalle.
Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa, kunnes pohja on rapea ja pinta kauniin värinen. Lisää rucolaa pizzan päälle.