Helppo sienipiirakka

Tämä helppo sienipiirakka valmistuu vaivattomasti herkkusienistä. Täytteenä voit käyttää valkoisia, ruskeita herkkusieniä tai herkullisia portobelloja. Lisämakua piirakkaan antaa tuore persilja.
Helppo sienipiirakka
8
60 min

Ainekset

Pohja:
100 g
voita tai margariinia
1/2 tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vettä
1/2 dl
hienonnettua persiljaa
Täyte:
100 g
Champ herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
2 dl
kermaa
2
munaa
150 g
juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 dl
hienonnettua persiljaa
8 kpl
kirsikka- tai luumutomaatteja

Ohje

Laita huoneenlämpöinen voi tai margariini kulhoon.
Mittaa joukkoon suola ja vehnäjauhot. Nypi ainekset keskenään.
Lisää vesi ja hienonnettu persilja.
Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte:
Paloittele herkkusienet kuutioiksi.
Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää ainekset ja kääntele hetki.
Levitä seos esipaistetun piirasvuoan päälle.
Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon suola, mustapippuria ja persiljaa.
Kaada seos täytteiden päälle.
Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pinnalle ympyrän muotoon.
Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Kokeile myös näitä