Helppo savuporo-herkkusienirisotto uunissa


Herkkusienirisotto on helppo kypsentää myös uunissa, jolloin se ei vaadi jatkuvaa hämmentämistä. Savuporo-herkkusienirisottoon lisätään haudutuksen jälkeen raastettu parmesaani ja nautitaan puolukassa marinoitujen herkkusienien kanssa.

Helppo savuporo-herkkusienirisotto uunissa
4
1 h
Marinoidut herkkusienet:
200 g Champ herkkusieniä
1 pieni punasipuli
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 dl punaviinietikkaa
0,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 dl puolukkaa
Vihreäkeiju timjamia
Savuporo-herkkusienirisotto:
1 sipuli
200 g Champ herkkusieniä
3 rkl öljyä
100 g kylmäsavustettua poroa
4 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä
1/2 ruukku Vihreäkeiju persiljaa
50 g parmesaania
Vihreäkeiju timjamia

Poista herkkusienien kanta ja lohko neljään osaan. Hienonna punasipuli. Kuullota sieniä ja sipulia öljyssä kattilassa hetki ja mausta suolalla. Lisää joukkoon punaviinietikka, vesi, sokeri ja puolukat. Anna kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon nypittyä tuoretta timjamia ja jäähdytä. Anna sienien maustua kylmässä, mielellään seuraavaan päivään.

Hienonna sipuli ja paloittele herkkusienet. Kuumenna uuninkestävässä kattilassa tai padassa öljy ja kuullota sipulit ja herkkusienet. Hienonna savuporo pieneksi kuutioksi ja lisää joukkoon. Lisää risottoriisit, valkoviini, kasvisliemi ja hienonnettu persilja. Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin. Kypsennä risottoa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja suurin osa liemestä on imeytynyt.

Ota risotto pois uunista, lisää joukkoon raastettu parmesaania, tuoretta timjamia ja puolukkavinegretissä marinoituja herkkusieniä.