Haudutettu porsaanfilee ja omenakastike (ammattilaiset)

Porsaan sisäfilee hautuu omenaliemessä mureaksi. Haudutusliemestä valmistettu kastike täydentää pehmeän lihan maun.

Vaikeusaste: helppo

maidoton, laktoositon, kananmunaton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

Haudutettu porsaanfilee ja omenakastike (ammattilaiset)
20
3h

Ainekset

3,000 kg
porsaan sisäfilee
0,008 kg
ruokosokeri
0,010 kg
merisuola
0,004 kg
merisuola
0,004 kg
mustapippuri
0,004 kg
chilijauhe
0,004 kg
valkosipulijauhe
0,004 kg
sipulijauhe
0,050 l
rypsiöljy
1,000 l
omenatuoremehu
0,500 l
lihaliemi
0,030 kg
tuore rosmariini
KASTIKE
1,200 l
porsaanlihan haudutusliemi
0,200 kg
Kymppi ruskea kastiketiiviste
mustapippuri myllystä
suola

Ohje

Puhdista fileistä kalvot. Sekoita kuivamausteet keskenään ja hiero lihojen pintaan. Anna lihojen maustua mahdollisimman pitkään, mielellään seuraavaan päivään. Paista parilalla lihojen pinnat kauttaaltaan ja laita GN 1/2 -vuokaan. Lisää omenamehu ja lihaliemi ja aseta paistolämpömittari lihan keskelle. Hauduta 120 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 68 astetta. Siivilöi haudutusliemi kattilaan ja lisää kastiketiiviste. Mausta kastike mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.