Grillatut yrtti-possunkyljykset ja valkosipulinen herkkusienikastike
Sekoittele possunkyljyksille mausteseos oliiviöljystä, sitruunamehusta ja Vihreäkeiju-yrteistä. Kypsennä possunkyljykset grillissä ja tarjoile Champ-herkkusienistä valmistetun kastikkeen kera.

4
40 min
Ainekset
2 rkl
sitruunamehua
4 rkl
oliiviöljyä
½ pnt
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
15 vartta
Vihreäkeiju ruohosipulia
5 oksaa
Vihreäkeiju oreganoa
3 oksaa
Vihreäkeiju rosmariinia
4-6
porsaankyljystä
suolaa
pippuria
Herkkusienikastike
200 g
Champ valkoisia herkkusieniä
1
pieni sipuli
4
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 dl
valkoviiniä
2 dl
kermaa
1 rkl
lihalientä
suolaa
pippuria
1 rkl
kastikesuurustetta
1 dl
silputtuja tuoreita Vihreäkeiju-yrttejä (lehtipersilja, ruohosipuli, oregano, rosmariini)
paahdettua leipää
Ohje
Aja sitruunamehu, oliiviöljy ja yrtit tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta ja valele porsaankyljykset seoksella. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
Valmista kastike. Puolita herkkusienet ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Ruskista sienet oliiviöljyssä, lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja keitä kunnes viini on lähes haihtunut. Lisää kerma ja lihaliemi, mausta ja suurusta tarvittaessa. Grillaa kyljykset kypsiksi ja tarjoile herkkusienikastikkeen, paahdetun leivän ja silputtujen yrttien kanssa.