Grillatut sieni-, peruna- & lihavartaat yrttivoilla
Grillatut vartaat ovat kesäherkkuja parhaimmillaan. Ne valmistuvat nopeasti ja kokoamiseen voi hyödyntää edelliseltä aterialta yli jääneitä uusia perunoita. Tarjoile Champ-herkkusieniä sisältävät vartaat yrttivoin kera.
2
40 min
Ainekset
Yrttivoi
100 g
huoneenlämpöistä voita
½ dl
hienonnettuja Vihreäkeiju-yrttejä (esim. lehtipersilja, ruohosipuli ja rosmariini)
suolaa
pippuria
500 g
naudan ulko- tai sisäfileetä
200 g
pieniä Champ-herkkusieniä
25
keitettyä uutta perunaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Ohje
Sekoita yrtit voihin ja mausta. Muotoile voista tanko leivinpaperin tai kelmun avulla ja jäähdytä jääkaapissa kiinteäksi.
Pilko naudanfilee 3-4 cm kokoisiksi kuutioksi. Lävistä vartaisiin vuorotellen herkkusieniä, perunoita ja naudanlihaa. Voitele vartaat oliiviöljyllä ja mausta.
Grillaa kunnes lihapalat ovat halutussa kypsyydessä. Koristele yrttisilpulla ja nauti yrttivoin ja vaikka raikkaan salaatin kera.