Fenkoli-lohisalaatti
Raikas ja kevyt fenkoli-lohisalaatti kruunataan Tuoppi Mallasmestarin lakritsilla maustetusta saaristolaisleivästä tehdyillä krutongeilla ja pirteällä piparjuurikastikkeella.
4
30 min
Ainekset
Salaatti
2 kpl
Vihreäkeiju Mix -salaattia
4 annospalaa
lohta
1
fenkoli
1
omena
4 siivua
saaristolaisleipää
voita paistamiseen
Piparjuurikastike
1 prk
kermaviiliä
1 rkl
piparjuuritahnaa
2 tl
sitruunamehua
fenkolin lehdet
valkopippuria
suolaa
sokeria
Ohje
Poista fenkolista kanta ja omenasta siemenkota ja pilko ohuiksi siivuiksi. Kuutioi saaristolaisleipä ja paista voissa rapeaksi. Sekoita piparjuurikastikkeen aineet ja mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja sokerilla.
Paista lohi kuumalla pannulla voissa palan koosta riippuen noin 3 min per puoli tai mittarin avulla 50 asteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa salaatti. Laita pohjalle pestyä ja revittyä Vihreäkeiju Mix -salaattia, sitten suikaloitua omenaa ja fenkolia sekä paistettu lohi. Viimeistele fenkoli-lohisalaatti piparjuurikastikkeella ja saaristolaisleipäkrutongeilla.