Briejuusto-viikunapasteijat

Briejuusto ja viikuna ovat klassinen yhdistelmä, joka sopii erinomaisesti myös pasteijan täytteeksi. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, jotka uunissa paahtuessaan antavat hyvän makulisän pasteijoille.

Briejuusto-viikunapasteijat
10
30min

Ainekset

500 g
Kymppi lehtitaikinalevyjä
150 g
briejuustoa
1½ dl
viikunahilloa
2
viikunaa
1 rkl
seesaminsiemeniä
VOITELUUN
1 rkl
siirappia
1 rkl
vettä

Ohje

Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan ja leikkaa levyt kahteen osaan neliöiksi. Leikkaa briejuusto 10 palaan. Sekoita siirappi sekä vesi keskenään ja voitele neliöt siirappi-vesiseoksella. Lisää keskelle viikunahillo, briejuustopala ja päällimmäiseksi tuoreen viikunan siivu, jolloin briejuusto ei ehdi täysin sulaa pasteijan kypsennyksen aikana. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista pasteijat 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.

Vinkki! Voit tehdä pasteijat myös suljettuna. Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja kauli taikinoita hieman ohuemmiksi. Lisää päälle briejuustopalat, teelusikallinen viikunahilloa ja siivu tuoreesta viikunasta. Taita toinen puoli täytteen päälle kolmioiksi tai suorakulmion muotoisiksi pasteijoiksi, painele reuna huolellisesti kiinni. Voitele pasteijoiden pinta siirappi-vesiseoksella ja tee muutama viilto pintaan veitsellä. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kokeile myös näitä