Bataattipannukakut ja yrttisalsaa


Bataattipannukakut ja yrttisalsa tuovat tuulahduksen Väli-Amerikasta. Bataatin makeus pyöristää mukavasti salsan mausteisuutta. Bataattipannukakut toimivat erinomaisina alkuruokapaloina tai iltapalana. Salsan voimakkuutta voit säädellä chilillä.

Bataattipannukakut ja yrttisalsaa
4
45 minuuttia
400 g Kymppi Bataattisose (850g)
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl voisulaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
voita paistamiseen
Salsa
1 punasipuli
3 tomaattia
1 chili (mieto)
0,5 dl Vihreäkeiju korianteria (karkeaksi leikattuna)
0,5 dl Vihreäkeiju lehtipersiljaa (karkeaksi leikattuna)
0,5 dl Vihreäkeiju minttua (karkeaksi leikattuna)
1 limen mehu
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmista salsa leikkaamalla punasipuli ja tomaatit kuutioiksi. Poista chilistä siemenkota. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Sekoita salsan ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita toisessa kulhossa bataattisose, kananmunat, maito ja voisula tasaiseksi massaksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa massa tasaiseksi ja mausta suolalla. Paista voissa pannulla keskilämmöllä, kunnes bataattipannukakut saavat kauniin värin molemmin puolin.

Voit käyttää loput bataattilaatikosta vaikka juurespihvien tai bataattisosekeiton pohjaksi.