Bataattileipä


Bataattileipä on erittäin mehevä ja rapeakuorinen leipä kaikkiin vuodenaikoihin. Voit maustaa taikinaa esim. kuivatuilla yrteillä.

Bataattileipä
2
1h 30min
5 dl vettä
50 g hiivaa
500 g Kymppi Bataattisosetta (sulatettuna)
1 rkl suolaa
n. 1 kg vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää bataattisose ja suola. Alusta joukkoon vehnäjahot. Taikinan on tarkoitus jäädä hieman löysäksi. Annan taikinan kohota n. 30 minuuttia ja jaa sen jälkeen voideltuihin leipävuokiin. Laita taikinaa vuokiin puolilleen (kohoamisvara). Anna kohota vielä n. 30 minuuttia ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20-30 min.