Basilikalla maustettu makaronilaatikko


Makaronilaatikko saa raikasta uutta makua tuoreesta basilikasta. Vihreäkeijun runsaslehtisellä basilikalla saat reilusti hienoa makua tuttuun arkiruokaan.

Basilikalla maustettu makaronilaatikko
4
1 h
5 dl makaronia
1 sipuli
2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa (tai nyhtökauraa/härkistä)
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
7 dl maitoa
1 ruukku Vihreäkeiju basilikaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannussa. Lisää jauheliha tai muu valitsemasi proteiini. Kypsennä jauheliha ja mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää uunivuokaan kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa.

Laita kulhoon tai tehosekoittimeen maito, basilikan lehdet ja mausteet. Soseuta tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon kananmunat ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan makaronien ja jauhelihan joukkoon, sekoita kevyesti.

Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele vuoka basilikan lehdillä.