Basilika bolognese


Helppo ja täyteläisen makuinen koko perheen bolognese viimeistellään runsaalla määrällä hienonnettua basilikaa. Bolognese maistuu spagetin lisäksi myös perunan tai riisin kastikkeena.

Basilika bolognese
4
45 min
1 pkt pekonia
1 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
400 g naudan jauhelihaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 ruukku Vihreäkeiju basilikaa
250 g spagettia
50 g parmesaania tai muuta kovaa juustoa

Kuutioi pekoni, kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat. Ruskista pekoni kuumalla pannulla, lisää sipuli ja jauheliha, kypsennä. Lisää jauhelihan joukkoon valkosipuli sekä porkkanakuutiot ja mausta. Lisää tomaattipyree ja -murska ja hauduta hetki. Lisää kypsennyksen lopussa runsaasti hienonnettua tuoretta basilikaa ja tarjoile bolognese pastan ja raastetun parmesanin kanssa.