Aurinkoinen keitto -Venner
Aurinkoa keittiöön tämän ihanan keiton muodossa. Voit tehdä keitosta sosekeiton tai tarjota sen soseuttamatta.

4
1 h
Ainekset
3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
700 g
porkkanoita
0,5 kpl
palsternakka
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 dl
punaisia linssejä
1 dl
kauraruokakermaa
1/4 ruukku
Vihreäkeiju ruohosipulia
100 g
auringonkukkasiemeniä
2 dl
keitettyä ruokakauraa
Ohje
- Kuori sipulit sekä porkkanat ja peruna sekä palsternakka ja kuutioi ne palasiksi. Huuhtele myös linssit.
- Lisää kattilaan öljyä, ja heitä sipulit kattilaan. Freesaa niitä hetken ajan, ja lisää sitten kasvikset, sekä linssit kattilaan veden ja liemikuution kanssa.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen, ja lisää leivinpaperoidulle uunipellille siemeniä sekä edellisenä päivänä keitettyä Ruokakauraa. Paahda n. 15 minuutin ajan.
- Anna kattilan porista noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet ja pehmenneet. Soseuta haarukalla, perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Voit tarjota keiton myös soseuttamatta.
- Kaada kattilaan mukaan Kauraruoka-kerma, ja mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Voit lämmittää tarpeen mukaan keittoa hetken vielä liedellä, mutta älä anna sen enää kiehua. Annostele lautasille, ja laita päälle paahdettu ruokakaura-siemensekoite. Koristele ruohosipulilla ja nauti.
Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.