Appelsiini-mallasmunkit
Maukkaiden ja mehevien munkkien reseptin on kehittänyt Liisa Westerberg yhteistyössä Laihian Maltaan kanssa.
30
Ainekset
5 dl
vettä
1 dl
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
1 dl
sokeria
½ dl
siirappia
2 pss
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
1
appelsiini
n. 11 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
1 litra
rypsiöljyä paistamiseen
Sokerointi
2 dl
sokeria
1
appelsiinin kuori
Ohje
Mittaa noin 40 ?:nen vesi, maltaat, sokeri, siirappi, hiiva, suola ja kardemumma kulhoon. Pese appelsiini ja raasta kuori ohuelti nesteiden joukkoon. Alusta jauhot joukkoon vähitellen. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia tai kunnes muodostuu hyvä sitko. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia ja leivo sitten pieniksi munkkipalloiksi. Anna pullien kohota leivinliinan alla noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat hyvin kohonneet.
Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Tee munkkien keskelle sormilla reikä ja aseta ne varovasti pienissä erissä kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Pyörittele munkit sokerissa, johon on sekoitettu appelsiinin raastettu kuori.