Uusi romainesalaatti valloittaa mehukkuudellaan
06.06.2023Salaattia kiertotalouden voimalla
Honkatarhat Oy kasvattaa Vihreä Keiju -brändin salaatteja Honkajoen 4,1 hehtaarin tarhoilla vastuullisesti kiertotalouteen nojautuen ja teknologiaa hyödyntäen. Kirkkokallion energiapuisto tunnetaankin kiertotalouden edelläkävijänä niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.
Vihreä Keijun arvomaailma perustuu puhtaisiin sekä kotimaisiin raaka-aineisiin ja siihen että kuluttaja voi aina luottaa tuotteeseen. Ympäristöä kunnioittavat, kestävät käytännöt näkyvät Vihreä Keijun toiminnassa monella eri tapaa, kuten uusiutuvien energialähteiden käytössä ja jätteiden mahdollisimman tehokkaassa kierrätyksessä. Tuotteiden kasvuolosuhteet pidetään aina optimaalisena ja niiden laatua seurataan kylvöstä sadonkorjuuseen, sekä aina siihen hetkeen asti, kun tuotteet lähtevät asiakkaalle. Siksi Vihreä Keijun tuotteet ovat erityisen vastuullinen kotimainen valinta. Honkatarhat on ulkopuolisesti auditoitu IP Sigill Kasvikset + Ilmasto sertifikaateilla ja IP Sigill Työehdot -sertifikaateilla.
Katso suussa sulava Caesar-salaatti resepti
Rapsakka romainesalaatti tunnetaan etenkin Caesar-salaatista, mikä on yksi kesän parhaimpia salaattiherkkuja. Vihreä Keijun virkistävän ja maukkaan Caesar-salaatin valmistat vain muutamasta raaka-aineesta. Herkulliseen salaattiin sekoitettu kastike ja rapeat leipäkrutongit kruunaavat makuelämyksen!
CAESAR-SALAATTI
2 Vihreä Keiju Romaine-salaattia
3 viipaletta maalaisleipää
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
Kastike:
1 kananmunankeltuainen
4-5 anjovisfileetä valutettuna
1-2- rkl Worcester-kastiketta
1 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria
1 dl rypsiöljyä
1-2 rkl kylmää vettä
1. Paloittele Romaine-salaatti reiluiksi paloiksi.
2. Paloittele maalaisleipä pieniksi suupaloiksi.
3. Kuumenna rypsiöljy pannulla.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
5. Laita kuumalle pannulle leipäpalat ja valkosipulinkynnet. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes leipäpalat ovat kauniin värisiä ja rapeita.
Valmista kastike:
1. Laita kulhoon kananmunankeltuainen, valutetut anjovisfileet, sitruunanmehu, Worcesterkastike, Dijon-sinappi ja kuorittu valkosipulinkynsi.
2. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Lisää kylmä vesi ja sekoita.
4. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja lisää krutongit.
5. Tarjoa.
Vinkki! Voit sekoittaa salaatin joukkoon myös grillattua kanaa suikaleina tai paistettuja broilerinfileepaloja.