Salaatti sormiin ja suoraan suuhun


Kotimaiset VihreäKeiju-salaatit ovat raikkaita ja rapeita ja ne voi huoletta napsia suoraan suuhun sellaisenaan. Salaatit kasvatetaan Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa korkeatasoisen laatujärjestelmän mukaisesti.

Salaatit on valittu tänä vuonna vuoden vihannekseksi. Salaattien valikoima on runsas ja kaupan vihannesosastolta löytyy monenlaisia vaihtoehtoja, joilla pystyy lisäämään ruokavalioon keveyttä, raikkautta ja väriä. Kotimaisen VihreäKeijun valikoimasta löytyy perinteisen jää- ja lehtisalaatin lisäksi myös makeaa friseetä, tammenlehvää ja rucolaa. Mix-salaatti yhdistää kaksi eri lajiketta ja Sulo- sekä Lempi-annossalaattipussit sisältävät pieniä salaatinlehtiä, jotka on helppo annostella lounaaksi tai pakata mukaan piknikille.

lehtisalaatti

VihreäKeiju on tuottanut salaatteja jo 30 vuoden ajan. Salaattien lisäksi tuotevalikoimassa on myös yrttejä, ja ne kaikki kasvavat Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella. VihreäKeijun salaatit ja yrtit kasvattavat Honkatarhat, Hevi-Kolmio ja Kyröntarhat.

Korkealaatuista ja kotimaista

Honkatarhan ja Hevi-Kolmion puutarhat sijaitsevat Pohjois-Satakunnassa Honkajoella. Ensimmäisten VihreäKeiju-salaattien viljely aloitettiin 30 vuotta sitten juuri Honkajoella, jolloin tuotannossa oli ruukkusalaattia. Nykyään Honkajoella viljellään jääsalaattia, makeaa friseetä sekä yrttejä.

Kyröntarhat sijaitsevat puolestaan Varsinais-Suomessa Pöytyällä, jossa viljellään ruukkusalaatteja ja -yrttejä. Marttilan toimipisteessä kasvatetaan Sulo- ja Lempi-annossalaatit.

rucola

– Annossalaatit ovat VihreäKeijun uusimpia tuotteita, jotka syntyivät ajatuksesta tarjota kuluttajille täysin kotimainen salaattisekoitus. Tuotanto aloitettiin Marttilassa vuonna 2013 ja niiden viljelyssä hyödynnetään huipputeknologiaa. Annossalaatit ovat pientä kokonaista salaatinlehteä ja yrttejä, jotka pakataan suoraan pussiin, VihreäKeijun markkinoinnista vastaava Pia Oksa kertoo.

Suomalaiset suosivat koko ajan enemmän salaatteja ja yksi syy käytön kasvuun on valikoiman monipuolistuminen. Silti meillä on vielä matkaa Etelä- ja Keski-Euroopan maihin tai Aasian kulttuureihin, joissa salaatteja käytetään ruokavaliossa runsaasti. Tämä on yksi syy siihen, miksi Kotimaiset Kavikset ry ja Puutarhaliitto ry valitsivat salaatit vuoden 2017 vihanneksiksi.


Jaa resepti: