Mämmien (ja ämmien) yö innostaa mämminkeittoon kotikeittiössä


Mämmien (ja ämmien) yö innostaa mämminkeittoon kotikeittiössä

Mämmin valmistus kotona ei ole enää nykyään monelle tuttua juttua. Mämmien (ja ämmien) yö -tapahtumissa pääsee tutustumaan mämmin valmistamiseen ja maistamaan perinneherkusta tuunattuja pääsiäisruokia.

 

Mämmi on pääsiäisen suosikkiherkku, mutta kovin moni ei kuitenkaan osaa valmistaa sitä itse kotikeittiössä. Maa- ja kotitalousnaiset haluavat kuitenkin elvyttää tätä tärkeää ruokaperinnettä, ja kutsuvat kiinnostuneet seuraamaan mämminkeittoa ja -paistoa yhdessä Laihian Maltaan ja Kymppi-Maukkaiden kanssa.

Kaikille avoimia Mämmien (ja ämmien) yö -tapahtumia vietetään pääsiäisen korvilla Seinäjoella, Hämeenlinnassa ja Savonlinnassa. Mämmin valmistamisen ja tekemisvinkkien lisäksi tapahtumassa pääsee herkuttelemaan mämmibaarin antimilla, josta löytyy lukuisia mämmillä tuunattuja pääsiäisherkkuja. 

Syödään yhdessä – mämmiä

Mämmi oli yksi vastikään järjestetyn kansallisruokaäänestyksen 12 finalistista. Mämmi on ainutlaatuinen osa ruokakulttuuriamme, jonka säilyminen pääsiäisruokana on ollut pitkälti elintarviketeollisuuden ansiota. Laihian Mallas on mallastanut ruista vuodesta 1910 lähtien, ja vuonna 1966 alkoi mämmin teollinen valmistus Toijalan kylässä.

Suomi 100 -juhlavuoden Syödään yhdessä -hanke yhdistää ihmiset ruoan ja juoman äärelle. Juhlavuosi koostuu teemakuukausista, ja joka kuun kuudes päivä on yhdessä syömisen päivä. Huhtikuussa näitä kuudennen päivän bileitä vietetään Mämmien yö -teemalla. Tapahtumien lisäksi ihmisiä innostetaan kutsumaan ystäviä ja vieraitakin kotiinsa viettämään mämmien yötä.

Mämmien ja (ämmien yö) tapahtumat:

Seinäjoki 5.4. klo 16–21 Trahteeri, Huhtalantie 2, Seinäjoki

Hämeenlinna 6.4. klo 16–21 Vanajan parvi, Vanajantie 10 B, Hämeenlinna

Savonlinna 6.4. klo 16–21 Kahvila Alku, Olavinkatu 44, Savonlinna


Jaa resepti: