Laihian Mallas -logo
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Lähiruokauutisia
  • Ammattilaisille

Helposti kuitua ruokavalioon suomalaisella pellavarouheella

20.01.2023

Pellavarouhe on monikäyttöinen tuote, jota voi käyttää ruoanlaitossa, leivonnassa tai lisätä sellaisenaan esim. tuorepuuroon. Leivonnassa kuitupitoiset moniviljasämpylät syntyvät lisäämällä taikinaan pellavarouhetta. Pellavarouheessa pyöritellyt kasvispyörykät paistuvat ihanan rapeiksi öljyssä pannulla.

Kymppi Pellavarouhe on kasviperäinen suomalainen omega3 -lähde. Pellavarouhe on kylmäpuristetun pellavaöljyn sivutuote. Pellavarouheeseen jää vielä puristuksen jälkeenkin noin viidennes terveellistä pellavaöljyä eli pellavarouhe sisältää pellavaöljyn tavoin välttämättömiä rasvahappoja, linoli (omega-6) – ja alfalinoleeni (omega-3) rasvahappoja, joita ihmisen elimistö ei itse valmista. Pellavarouhe sisältää runsaasti ravintokuitua, josta noin kaksi kolmasosaa on liukenematonta ja yksi kolmasosa liukoista kuitua juuri oikeassa suhteessa.

Viimeisimmät artikkelit

  • Helppoa arkiruokaa
  • Helposti kuitua ruokavalioon suomalaisella pellavarouheella
  • Joulun perinteinen mallasleivonta
  • Tuoppi Kotikalja on joulupöydän kestosuosikki
  • Joulun sienisalaatit
  • Joulusalaatit
  • Maukasta apua joulun kiireisiin Täyden Kympin laatikoilla
  • Mehevä maustekakku murtaa kuivakakkumyytin!
  • Sami Jauhojärven aamu starttaa Makukauralla
  • Syksyn maistuvat sienikeitot

2016 © Laihian Mallas Oy