Värikäs salaattivati


Valmista arkeen ja juhlaan raikas ja helposti tuunattava salaattivati, joka kutsuu maistamaan.

Värikäs salaattivati
4
20 min
1 pussi Vihreäkeiju makea frisee
1 ruukku Vihreäkeiju viinisuolaheinä
1 ruukku Vihreäkeiju persilja
2 porkkanaa
1/2 kurkkua
1/2 parsakaali
100 g kirsikkatomaatteja
1 dl puolukoita
2 omenaa
10 retiisiä
2 leipäviipaletta
1 valkosipulinkynsi
Kastike:
1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl punaviinietikka
1/2 dl puolukoita
ripaus sokeria

Laita rucola, viininsuolaheinä, makea friseesalaatti ja persilja tarjoiluvadille reiluina paloina. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkittäin. Leikkaa kurkku suikaleiksi tai viipaleiksi. Irrota parsasta kukinnot. Puolita halutessasi kirsikkatomaatit tai käytä sellaisenaan. Laita muut kasvikset salaatin ja yrttien joukkoon. Ripottele joukkoon puolukoita tai karpaloita. Leikkaa kotimaiset omenat lohkoiksi ja asettele salaattivadille yhdessä paloiteltujen retiisien kanssa.

Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Kääntele leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipulinkynsi kuumalla pannulla käännellen. Laita leipäkuutiot salaattivadille.

Valmista kastike. Laita ainekset leikkurin kulhoon ja jauha mahdollisimman tasaiseksi kastikkeeksi. Valuta salaatin joukkoon ja tarjoa