Sieni-perunasalaatti


Ruskeat herkkusienet ja salvia maustavat upeasti ruokaisan perunasalaatin.

 

Sieni-perunasalaatti
5
45 min
1 kg kiinteitä perunoita
vettä
ripaus suolaa
200 g Champ ruskeita herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 maustekurkku
2 omenaa
1/2 ruukku Vihreäkeiju salviaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
300 g kaura fraiche
2 tl sinappia

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista kuutioidut herkkusienet, hienonnettu sipuli ja hienonnettu salvia pannulla hieman pehmeiksi. Jäähdytä.

Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja kuutioi. Sekoita ainekset salaattikulhossa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Sekoita smetanan tai kermaviilin joukkoon sinappia ja kääntele salaattiainesten joukkoon.

Vinkki! Jos haluat kirkkaan salaatin, korvaa smetana tai kermaviili ¾ desilitralla oliiviöljyä tai rypsiöljyä. Mausta salaatti silloin 1-2 ruokalusikallisella vaaleaa viinietikkaa.