Sieni-perunasalaatti


Salaatit ovat ihania, koska ne sopivat moneen tilanteeseen. Ne maistuvat alkupalana, pikkusuolaisena illanistujaisissa ja ruokaisan leivän kanssa toimivat myös lounaana. Ruskeat herkkusienet maustavat upeasti ruokaisan perunasalaatin.

 

Sieni-perunasalaatti
5
45 min
1 kg kiinteitä perunoita
vettä
ripaus suolaa
200 g Champ ruskeita herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 maustekurkku
2 omenaa
1/2 ruukku Vihreäkeiju salviaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
300 g smetanaa (tai kaura fraiche, jos teet vegaanisena)
2 tl sinappia

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Paloittele halutessasi herkkusieniä hieman tai käytä pienet kokonaisina. Kuumenna öljy pannulla ja paista sienet ja hienonnettu sipuli pannulla hieman pehmeiksi. Jäähdytä.

Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja kuutioi. Hienonna salvia. Sekoita ainekset salaattikulhossa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Sekoita smetanan tai kermaviilin joukkoon sinappia ja kääntele salaattiainesten joukkoon.

Vinkki! Jos haluat kirkkaan salaatin, korvaa smetana tai kermaviili ¾ desilitralla oliiviöljyä tai rypsiöljyä. Mausta salaatti silloin 1-2 ruokalusikallisella vaaleaa viinietikkaa.