Punajuuripihvit / Lindströminpihvit


Punajuuripihvit / Lindströminpihvit
4
30 min
Pihvitaikina:
400 g Kymppi Punajuurisosetta 850g (sulanutta massaa)
2 dl korppujauhoja
1½ - 2 kpl sipulia
2,5 dl kuohu- tai ruokakermaa
500 g jauhelihaa
2 kpl kananmunaa
(2 rkl kapriksia)
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Haudutettua sipulia:
4 kpl sipulia
nokare voita tai 2 rkl öljyä
ripaus suolaa
1-2 dl vettä

Sulata punajuurisose pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipulit (ja kaprikset). Sekoita punajuurisose, korppujauhot ja kerma kulhossa ja anna turvota hetken (n. 10 min.). Lisää joukkoon hienonnetut sipulit (ja kaprikset), jauheliha ja kananmuna ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile käsissä paksuhkoja pihvejä ja paista pannulla kauniin ruskeiksi ta paista uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä +200°C:ssa.

Haudutettua sipulia:
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata voi tai öljy pannulla ja lisää sipulirenkaat. Kääntele kovalla lämmöllä hetki ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes saavat väriä. Tiputa lämpöä ja lisää vesi ja ripaus suolaa. Anna hautua hetki, kunnes sipulit ovat mukavan pehmeitä ja kauniin värisiä. Tarjoile pihvien lisänä.