Oluessa haudutettu possunkylki- ja omenasalaatti


Todellinen hemmotteluhetki syntyy tästä oluessa pitkään kypsennetystä possunkylkisalaatista. Oluessa haudutettu possunkylki- ja omenasalaatti vaatii toki valmistajaltaan hiukan vaivaa, mutta pääasiassa valmistaminen on odottelua ja vaiva palkitaan lopulta maun muodossa.

Oluessa haudutettu possunkylki- ja omenasalaatti
4
4 h
1 kg luutonta possunkylkeä
1 rkl chililastuja
2 rkl sokeria
suolaa
5 dl olutta
1 dl viinietikkaa
3 rkl vaahterasiirappia
1 rkl chililastuja
1-2 omenaa
150 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku
2 Vihreäkeiju jääsalaattia

Poista possunkyljestä nahka ja hiero pintaan chililastut, sokeri ja suola. Anna marinoitua vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.

Nosta possu uunivuokaan ja kaada päälle olut. Kypsennä ensin 200-asteisessa uunissa tunti, peitä sitten vuoka ja kypsennä vielä 150-asteisessa uunissa toinen tunti. Jäähdytä porsaankylki.

Sekoita sillä aikaa 1 dl possun paistolientä, viinietikka, vaahterasiirappi ja chililastut.

Leikkaa kylki noin 4 x 4 cm kokoisiksi kuutioiksi ja paista kuutioihin rapea pinta kuumassa pannussa. Lisää sitten viinietikka-paistoliemikastike ja anna porista kunnes kastike muuttuu siirappimaiseksi.

Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Kokoa salaatit suoraan lautasille. Laita pohjalle Vihreäkeiju BabyMIX-annossalaattia ja päälle omenaviipaleita, tomaattia, kurkkua ja ylikypsää possua.